Obnovitvena joga za ženske

Kaj sploh je Obnovitvena joga za ženske?

Obnovitvena joga nam ženskam pomaga, da sprejmemo peri meno post pavzo kot naravni proces v svojem življenju.

S tovrstno jogo pomagamo ublažiti glavne simptome, da se ohrani ravnovesje in olajša prehod. Hkrati vzpodbujamo ženske, da vidijo to obdobje kot priložnost za samo-opazovanje, samo-zavedanje in skrb zase.

Obnovitvena joga za ženske je veliko več kot samo jogijska praksa. Je holističen pristop s katerim vodimo žensko skozi prehod peri-meno-post pavze in ob tem neguje svoje telo, um in duha.

Obnovitvena joga nam pomaga pri vročinskih oblivih, nemiru, utrujenosti, nespečnosti.  Predkloni nam pomagajo usmeriti pozornost navznoter in ublažiti stres in razdražljivost. Preproste, podprte inverzije nam pomagajo pri cirkulaciji in spodbujajo hormonske žleze. Nežni zakloni nam odpirajo srce in pomagajo pri dihanju ter ustvarjajo občutek povezanosti in lahkotnosti.

Zakaj Obnovitvena joga za ženske?

Sama sem se soočila s prvimi simptomi perimenopavze pri 46 letih. Seveda takrat simptomov nisem predpisovala perimenopavzi. Za samo besedo perimenopavza in njene simptome sem izvedela šele nekaj let nazaj, ko sem pričela brati različne knjige na to temo. Kljub temu, da se z jogo redno ukvarjam že nekaj let, sem pričela opažati, da mi praksa, katero sem izvajala poprej, ni več nudila tolikšne podpore.

Ko je v nas nemir, presežek toplote, nas prav gotovo ne bo podprla dinamična Ashtanga joga ali Hot joga. Zagotovo je na mestu bolj umirjena yin ali obnovitvena joga. Pri Obnovitveni jogi za ženske ne uporabljamo telesa, da naredimo določen položaj ampak uporabljamo položaj, da vstopimo v svoje telo, da vzpostavimo pogovor same s seboj. Samo na ta način ugotovimo, kaj nam telo sporoča.

Kaj lahko pričakujete od Obnovitvene joge za ženske?

Obnovitvena joga za ženske nas uči, kako uravnotežiti simptome s pomočjo jogijskih položajev, meditacije, pranayame, s samorefleksijo, z druženjem z drugimi ženskami. Obnovitvene joga za ženske predstavlja priložnost, da se ženske družimo, podpiramo druga drugo in si pri tem pomagamo. Ko sem sama začela poglobjeno s to temo so mi bili pogovori z drugimi ženskami zelo pomembni in so mi še vedno. Četudi z neznano žensko – z njenim privoljenjem z veseljem poklepetam o svoji in njeni izkušnji.

Koristi Obnovitvene joge za ženske

Zmanjša se stres, dvigne se razpoloženje, uravnotežijo se čustva, izboljša se spanje, povežemo se v skupnost enako mislečih žensk.

Še vedno nisi prepričana ali je to praksa zate?

Pogosto ljudje menijo, da joga ni za njih, da nimajo dovolj časa, da niso dovolj umirjeni ali fleksibilni in da njihovo telo enostavno ni primerno za izvajanje jogijskih položajev. Vendar, JOGA JE PRIMERNA ZA VSE.

Pomislite, da je peri-meno-post prehod odlična priložnost, da razmislite o svojem življenju. O svojih prioritetah. Da odložimo, kar nam ne služi več in zasijemo v vsej svoji polnosti. Če same ne poskrbimo zase, če si ne vzamemo časa zase, kdo drug si ga bo?

Vsi si zaslužimo, da se počutimo dobro skozi vse življenje. Moja želja in povabilo za vas je, da poskusite.

Delavnice (ženska druženja) v Chatri

Draga ženska,

Vzemi si čas zase in se nam pridruži na delavnicah Obnovitvene joge za ženske kjer bomo skozi ženski krog s pomočjo učinkovitih dihalnih vaj, aromaterapije in joge, umirile svoj um in prizemljile svojo bit.

Razpisani termini različnih delavnic:

1.USTAVI SE IN POČIJ

Sobota, 18.2.2023 od 9. do 13. ure

2. OHLADI SE

Sobota, 18.3.2023 od 9. do 13. ure

3. POMIRI SE

Sobota, 15.4.2023 od 9. do 13. ure

4. OPOLNOMOČI SE

Sobota, 20.5.2023 od 9. do 13. ure


Cena za posamezno delavnico: 70 €

*Za prve 3 prijavljene velja popust -15%

*Ob prijavi na vse 4 delavnice velja akcija 3+1 delavnica gratis


Prijave:

na email: joga@chatra.si

ali na telefonsko št.: Klavdija – 040 515 701


O Obnovitveni jogi si preberi več TUKAJ.

Se te veselim!

Klavdija

Predhodni

Najprej jaz

Naslednji

CHATRA ZAPIRA SVOJ DEŽNIK

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve