Najprej jaz

Peri-meno-post pavza predstavlja dokončanje cikla razmnoževanja nas, žensk, obenem pa nas ta čas tudi povabi, da postavimo sebe na prvo mesto ter, da si rečemo najprej jaz.

V tem prehodu se hormonske ravni začnejo spreminjati in ustvarjajo različne simptome znotraj telesa. Nekateri od teh simptomov so vročinski oblivi, nočno potenje, neredni menstrualni ciklusi, povečanje telesne teže, motnje spanja… . Vsi ti simptomi so povezani z nihajočimi hormoni v telesu.

Vstop v to fazo v življenju pogosto velja za konec, a dejansko prinaša novo življenje in sveže izkušnje. Peri-meno-post pavza je lahko obnova, prehod, dvig in ponovna povezava s svojim jedrom.

Vsaka izmed nas ima ali bo imela popolnoma individualno, edinstveno izkušnjo.

V zgodnjem življenju smo se morale asimilirati v hitro rastočo družbo. Ta leta so odražala stalno potiskanje naprej in manevriranje skozi faze v ozadju.

Namen prehoda je, da se naša pozornost usmeri bolj v duhovno in čustveno delovanje (navznoter) in ne več toliko v fizično (navzven).

Zaradi tega  lahko, če si dopustimo, v prehodu doživimo in občutimo vsa ta zatrta čustva, misli, prepričanja in pretekle travme, ki postopoma prihajajo na površje.

Ko nakopičena čustva in travme pridejo na površje s tem občutimo tudi nihanje razpoloženja, kot posledico neuravnoteženih čustev. A, da se očistimo, znebimo težkih energij je potrebno, da jih izkusimo, občutimo, predno se jih osvobodimo. Zato je ključno, da si dovolimo doživeti vsako čustvo, ga tudi sprejmemo, se morda zavemo temeljnega vzroka in ga nato tudi uravnotežimo.

Ta čas nas povabi in nam da priložnost, da izpustimo prtljago ali bremena, ki smo si jih morda naložile skozi leta, saj so vsa zatrta čustva in travme shranjene v različnih delih našega telesa. 

Prehod peri-meno-post pavza je (metaforično) kot feniks, ki gre skozi krog rojstva in smrti in se nato ponovno dvigne iz pepela.

Naj bo prehod čas za notranje delo, ki je potrebno za iskanje miru v sebi.

Naj bo čas prehoda, čas, ko (ponovno) rodimo same sebe.

#najprejaz

Predhodni

Razumevanje peri-meno-post pavze

Naslednji

Obnovitvena joga za ženske

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve