Peri-menopavza

Pot do – ponovnega rojstva – druge pomladi - popolnega sprejemanja same sebe

Peri-menopavza je prehodno obdobje pred menopavzo in lahko traja od nekaj mesecev do nekaj let. Predstavlja obdobje, ko se pričnejo različne hormonske spremembe, takrat se pojavi tudi večina simptomov in vse to vodi do dne, ko se menstrualni cikel popolnoma ustavi.

Faze menopavze:

  • Peri-menopavza - je faza ko menstrualni ciklusi postanejo neredni, izostanejo, so šibkejši, močnejši, ženska končuje svoje rodno obdobje.
  • Menopavza - je medicinski izraz, gre za enkraten dogodek ko mine 12 mesecev od zadnje menstruacije. To odraža, da jajčniki nič več ne izločajo jajčec in ženska ni več rodna.
  • Post-menopavza - medicinski izraz ob prehodu enega leta brez menstrualnega ciklusa in v tej fazi ženska preživi do konca svojega življenja.

Ali ste vedeli, da….

  • Gre večina žensk skozi ta prehod od sredine 40 do sredine 50 let?
  • Meno-pavzno potovanje lahko traja tudi preko 15 let?
  • Je v Sloveniji povprečna starost pričetka menopavze 52 let?

Ali se soočate s peri-menopavzo?

Spoznanje, da smo v obdobju peri-menopavze je prvi korak, da se spet počutiš kot ti.

Pogosto se začne v zgodnjih 40-ih, pri nekaterih pa tudi veliko prej. Raziskave v Veliki Britaniji pravijo, da več kot 80% žensk trpi za več kot enim simptomom. Ti simptomi vplivajo na vse vidike našega življenja; dom, delo, odnose, družino, prijatelje in jih je pomembno prepoznati.

Čas je, da pričneš poslušati svoje telo. Sprejmi peri-menopavzo v pozitivni luči, naj ti služi kot katalizator za spremembo. Moč je v tvojih rokah, lahko si ženska, kakršna si želiš biti.

Simptomi peri-menopavze

Ali ste vedeli, da menopavzni prehod predstavlja preko 34 različnih simptomov?

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve