KUNDALINI JOGA

Kundalini joga velja za najbolj mnogostransko jogo, ki združuje meditacijo, mantre, fizične in dihalne vaje, mudre in bandhe.

Vadba je primerna za vsakogar. Kot popoln začetnik ali izkušen učitelj kundalini joge, se ji lahko priključite kadarkoli, ker nima stopenjskega načina dela. Pritegne posameznike, ki si želijo ravnovesje telesa, uma in duha, s tem boljšega počutja, močnejšega imunskega in živčnega sistema, boljšo kapaciteto pljuč in s tem okrepljeno zavest diha, ki podpira naš vsakdanjik in zmanjšuje stres.

Tehnologija Kundalini joge združuje telesne položaje (asane), dihalne vaje (pranayama), mantre in mudre, ki so integrirane na način, da v posamezniku vzbudijo določeno stanje zavesti.

Pri vadbi, ki traja uro in pol skozi krijo ( set vaj s točno določenim namenom), smo pozorni na pravilne položaje, dihanje, fokus in samo dinamiko vaj, ki je usklajena z našim naravnim ritmom in z našim trenutnim psihofizičnim stanjem.

Že pri ogrevanju stimuliramo določene skupine mišic, organe, energijo in energetske sisteme (čakre, prano, apano, auro…) , v nadaljevanju pri kriyi pa še bolj stimuliramo in energiziramo naš živčni in žlezni sitem, predihamo telo in umirimo um. Sledi globoka sprostitev.

Na koncu je krona vadbe meditacija.

Vsaka krija ima svoj namen. Običajen čas izvajanja vaje je od 1 do 3 minute. Izkušeni učenci lahko delajo vajo do 11 minut in več. Izkušnja vadbe se odraža v našem počutju še kak dan po vadbi.

 

KORISTI KUNDALINI JOGE:

 • pomaga k boljšemu fizičnemu zdravju; izboljšuje prekrvavitev, presnovo, delovanje organov, zvečuje gibljivost in moč
 • je odlična preventiva pred kroničnimi boleznimi in negativnimi učinki stresa, pa tudi psihična podpora ob življenjskih preizkušnjah
 • povečuje samozavest, sproščenost ter umirjenost telesa in uma
 • povečuje sposobnost koncentracije
 • pomaga nam, da se bolje spoznamo in razvijamo razumevanje ter spoštovanje do sebe in drugih
 • se učimo, kako si lahko pomagamo v različnih življenjskih okoliščinah
 • pomaga doseči harmonijo, vzpostavlja notranje in zunanje ravnovesje
 • pomaga pri osvobajanju od razvad, čustev in vezi, ki nas omejujejo in od katerih smo odvisni
 • oblikujemo telo
 • znebimo se tesnobe in strahov
 • povečamo komunikativnost in vključenost v družbo..

 

Prisrčno vabljeni na brezplačno predstavitveno uro Kundalini joge v petek, 01.02.2019 in 15.02.2019 ob 18:30.

 

Janja Robnik

Sem zelo aktivna oseba, zaljubljena v šport in naravo.

Kot otrok sem trenirala smučanje. Kasneje sem postala tudi učiteljica smučanja in vaditeljica plavanja in oboje poučevala.

Po poškodbi kolena sem začutila, da je čas, da se povežem sama s sabo.

V zadnjih 5 letih sem preizkusila več stilov joge. A ko sem po naključju prišla na 1. vadbo Kundalini joge, sem vedela, da sem našla to, kar sem iskala. Še vedno sem navdušena nad njeno močjo in kako vsestranske pozitivne učinke ima. In moram priznati, da se je z redno vadbo, moje življenje spremenilo na boljše. Pričela sem se imeti rada in ceniti to, kar sem.

Ravno zato, ker vem, koliko pozitivnih sprememb, mi je ta vadba prinesla, sem v srcu začutila željo, da jo delim, s čim več ljudmi, ki bi jim lahko pomagala.

Tako sem se julija 2018, odpravila v mesto Rishikesh v Indiji, kjer sem pridobila licenco za učiteljico Kundalini joge (200 RYS). Trenutno se udeležujem še tečaja za dodatnih 100 RYS  pri Joga združenju Slovenije, v Ljubljani.

»If you want to learn something, read about it. If you want to understand something, write about it. If you want to master something, teach it.« (Yogi Bhajan)

 

 • Učiteljica Kundalini joge (200 RYS)
 • Učiteljica smučanja 1
 • Vaditeljica plavanja

 

Prisrčno vabljeni na brezplačno predstavitveno uro Kundalini joge v petek, 01.02.2019 in 15.02.2019 ob 18:30.

 

JanjaNa naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve

Dragi obiskovalci Chatre!

 

Težko mi je sprejeti to odločitev, a sem se odločila, da do nadaljnjega Chatra zapira svoj dežnik.

 

Kljub temu, da sem poskrbela za preventivne ukrepe in vem, da ste bili pri obiskih odgovorni, čutim, da to ni dovolj. Ne želim biti razlog, da nekdo zapusti svoj dom, ne želim podcenjevati strahu, ki je marsikoga ohromel.

Mogoče ljudje reagirajo prehitro ali premalo, ne vem in ne želim sodit.

 

Zagotovo pa vem, da je v teh časih praksa joge še toliko bolj pomembna. Sedaj moramo bolj kot kdaj koli prej vaditi prisotnost. V izrednih situacijah strahu ego prinaša ločitve. Za nekaj časa se bomo fizično ločili, a bomo ohranili čustveno bližino. Podprla vas bom s posnetki, katere boste prejeli po
elektronski pošti. Več o tem v prihodnjih dneh.

 

 

Ostanite zdravi,

vaša Klavdija