Chatra prostor

Chatra v sanskrt jeziku pomeni dežnik in simbolizira varnost, zaščito.

V Chatri je naše poslanstvo, da vam nudimo prostor, kjer se boste počutili varno, podprto ter se ob tem tudi sprostili in zabavali.

O nas

Klavdija Tavčar Klofutar

Moj začetek jogijske prakse je bila Ashtanga joga. Ashtanga joga mi je pomagala, da sem začela bolje in globje spoznavati samo sebe. Po nekaj letih te prakse se je pojavila želja, deliti svojo izkušnjo z ostalimi, zato sem se odločila, da naredim učiteljski tečaj.

Danes povezujem dinamično, močno in osredotočeno Yang prakso z mehkejšo, bolj osebno in uravnoteženo Yin prakso. Moje poslanstvo učenja joge je, da vam z odgovornim učenjem pomagam, da poglobite zavedanje telesa, diha in misli. S tem ohranjate svoje telo prožno, zmanjšate stres, izboljšate zdravje, živite bolj polno, celostno in z več radosti.

Poleg tega je moja želja in vizija še, da ženske doživimo pozitiven prehod v menopavzo. Chatra je del te vizije, podpira ženske, da postanemo čustveno uravnotežene in smo sposobne cveteti v svojem srednjem obdobju življenja.

Veselim se deliti svoje izkušnje z vami in vas pozdravljam v Chatri.

Izobraževanja:

 • 2012 200 urni učiteljski tečaj, Caroline Klebl, Amorgos
 • od leta 2013 do 2015 opravljenih več delavnic z Graeme Northfieldom, senior Ashtanga učitelj, Avstralija
 • 2013 delavnica s Kino McGregor
 • 2014 učiteljski tečaj za najstnike, TeenYoga, London
 • 2014 tečaj klasične masaže, Higeja, Ljubljana
 • 2015 učiteljski tečaj Yin joge, Sarah Powers, Cadiz
 • 2015 tečaj aromaterapije, Magnolija, Ljubljana
 • 2016 delavnica z Maty Ezraty, Paros
 • 2017 umik v samoto, Martin Ayward, Cubjac
 • 2018 Hormonska joga, Dinah Rodrigues, Berlin
 • 2022 Menopavzna joga, Petra Coveney, VB

Ana Pirih

Z jogo sem se začela ukvarjati pred približno desetimi leti, ko sem prišla v stik z meditacijo in njenimi koristmi, čeprav sploh nisem bila v iskanju nečesa povezanega z jogo. Ta je, skozi čas prišla sama od sebe. Nekaj let za srečanjem z meditacijo je moje zanimanje ujel tudi drugi del joge, predvsem gibalni in dihalni, ki me je iznenada začel zelo zanimati.

Tako sem veliko svojega takratnega časa posvetila raziskovanju joge in vsakodnevna praksa se je že zelo kmalu izkazala za odlično orodje za okrepitev mojega telesa, ki je bilo takrat precej hormonsko neuravnovešeno. Z jogo sem tako na začetku vse bolj in bolj prihajati v stik s svojim telesom in zaznavo različnih povezav v njem. Predvsem čustev, ki svoj spomin zapišejo ne samo v možgane, ampak lahko tudi v preostali del telesa.

Skozi svoje raziskovanje sem sčasoma postala tudi učiteljica joge in začela raziskovati tudi smer poučevanja vadb. Sama se sicer nimam za učiteljico, bolj raziskovalko, ki spoznanja prenaša naprej.

Trenutno mi bolj ustreza »nežnejši« način vadbe joge (Hatha), s poudarkom na zaznavi diha in telesa.

Joga, kot še nekaj drugih tehnik s katerimi sem se srečala v življenju, so mi do zdaj pomagale pokazati in v sebi osvetliti marsikatero pot, ki je vodila v mnogo pristnejši stik s seboj, posledično pa tudi okolico.

Izobraževanja:

 • 2016 Učiteljski tečaj RJU 300 pri Daši Lakner – Agni Studio Ljubljana
 • 2017 + 2018 Chantal Hauser – Delavnice Forrest joge, Ljubljana
 • 2018 Elena Brower – Katonah joga, Dunaj
 • 2017 – 2019 Reiki I, II, III, Ljubljana
 • 2020 + 2021 – osnovne virutalne delavnice Expressive arts therapy – Healing power of art in Corona times

Aleksandra Grilc Tomažin

Joga je zame nekaj, kar včasih sploh ne znam obrazložiti... V meni vzbudi en poseben občutek varnosti, ko se enostavno predam. Predam se sama sebi, dovolim si biti to kar sem in kar občutim v tistem trenutku. Pa tudi, če so včasih to frustracije zakaj nekaj ne zmorem. Joga je zame kot pot brez cilja, saj te vedno nekaj preseneti.

Z jogo sem se prvič srečala pred približno 15 leti, ko še dobro vedela nisem, kaj joga sploh je. Pričetek moje jogijske poti se je začel z Iyengar prakso, kateri sem ostala zvesta skoraj 5 let, oziroma natančneje vse dokler nisem poskusila Ashtanga joga prakse. Ta me je enostavno navdušila in temu rada rečem, da se mi je zgodilo “Love at first move”. Od takrat je to moja praksa, kateri sem predana kolikor zmorem.

Praksa joge me je naučila vztrajnosti, potrpežljivosti in zaupanja. Daje mi veliko, tako fizično, mentalno, kot tudi spiritualno, saj danes na njo gledam z drugačnimi očmi, kot sem na začetku. Zame je to praksa, ki raste in se spreminja z menoj, vendar osnova ostaja enaka.

Sama se nikoli ne nazivam z “yoga teacher”, ampak zgolj z “yoga practitioner”, saj ne glede na opravljene tečaje, znanje, izkušnje in ljubezen ki jo čutim do joge, so zame učitelji “veliki ljudje”... do tja pa me čaka še zelo dolga pot, ki se tako ali tako nikoli ne konča. 

Hvaležna sem, da imam možnost deliti svoje izkušnje in se veselim vsakega, ki se mi pridruži na praksi.

Izobraževanja:

 • 2015 Delavnica s Kino MacGregor in Tim Feldmann, Goa India
 • 2015 Delavnica z Graeme Northfieldom, senior Ashtanga učitelj, Stockholm
 • 2016 Učiteljski tečaj RYT 300 v Nataraja studio, Ljubljana
 • 2016 Dvomesečna praksa v Ashtanga yoga Maya studiu, Los Angeles
 • 2016 Delavnica s Kino MacGregor, Praga
 • 2020 Delavnica s Kino MacGregor, Miami
 • 2022 1-tedenska praksa z Nathalie Gesche, senior Ashtanga učiteljica, Kreta
 • 2022 Delavnica z Bianco Oliveira, Authorized Level II Ashtanga yoga teacher, Islandija
 • 2022-... Redna praksa z Bianco Oliveira, Authorized Level II Ashtanga yoga teacher

Zina Ravnik

Ko sem po poškodbi kolena v najstniških letih zaključila s treningi odbojke, sem začela iskati alternativo, ki bi mojemu telesu omogočila vzdrževanje zdrave vitalnosti. Po naključju sem odkrila jogo, s katero sva tako imeli naslednjih nekaj let “on and off relationship”.

V začetku mi je joga predstavljala le fizično prakso, kasneje sem spoznala, da je čarovnija prav v prepletanju fizične z mentalno, včasih celo duhovno prakso. Ker sem po svojih sposobnostih in poklicnem življenju čisti naravoslovec (kar mi, da ne bo pomote, popolnoma ustreza), mi joga omogoča ravnovesje, krepi tisto plat mene same, ki je v večjem delu dneva ne razvijam.

V lanskem letu sem se odločila narediti korak naprej in v letu 2021 zaključila učiteljski tečaj v Agniyoga school (RJŠ 300), saj bi rada to, kar odkrivam na svoji poti, delila s svetom.

Verjamem da vsak posameznik lahko najde svoje mesto v jogi in joga v njem.

Tanja Pristov

Že od nekdaj sem rada raziskovala, zbirala različna znanja, preživljala čas ob prebiranju knjig, v naravi, oboževala dolge sprehode. V sebi sem čutila, da obstaja »nekaj več« in iskala načine povezovanja. Zanimalo me je delo z energijami in hkrati sem oboževala fizično gibanje.

Joga me je našla v času, ko sem bila zaradi službenih in družinskih obveznosti, pod vedno hujšim stresom. Hitenje skozi vsakodnevne obveznosti je povzročilo odmik od sebe, izgubo povezanosti s seboj. Doživljala sem tesnobo, žalost, nespečnost in vedno pogostejše migrene.

Že po prvi jogijski praksi sem v sebi občutila mir po katerem sem tako močno hrepenela. Počutila sem se bližje sebi. Vse dokler me ni našla joga, sem iskala način, kako si posameznik lahko pomaga pri soočanju z vsakodnevnimi stresnim izzivi. Joga mi je odprla svet, kjer sem lahko preko telesa vstopila vase, v svoj notranji prostor, kjer sem našla svoj notranji mir.

Zelo kmalu je v meni zrasla želja po poglobitvi znanja, zato sem se vpisala na tečaj za učiteljico joge. Med samim izobraževanjem sem občutila močan klic po predajanju pridobljenega znanja in deljenju lastnih izkušenj med ljudi. Želela sem si, in si še vedno, ljudi spomniti, kako lahko skozi zavestno gibanje in dihanje vplivajo na svoje zdravje.

Joga me še vedno uči samoraziskovanja, poglabljanja odnosa s sabo, umirjenosti, ljubezni do sebe ter vseh čutečih živih bitij. Postala je način mojega življenja, pot k sebi, do umirjenega uma in notranjega mira. Odprla mi je prostor, kjer lahko izrazim sebe, brez mask, se sprejemam in prisluhnem šepetu svoje Duše.

Z največjim veseljem, ljubeznijo in predanostjo želim ljudem pokazati, da obstaja način, kjer lahko spoznajo in razumejo svoje telo, se naučijo delovati v svetu z večjo umirjenostjo, več sočutja, ljubezni in se lažje soočati z vsemi izzivi, ki jih prinaša življenje. Predvsem pa sprejemanja sebe in okoliščin.

Polona Mursec

Sem učitejica kundalini joge in shakti plesa, coachinja in ustanovitejica programov, ki ženskam pomagajo utelesiti žensko energijo.

Več o mojem delu si lahko preberete na moji spletni strani.

Drugi o nas

Chatra etiketa

 • Prosimo, da pridete pravočasno, vsaj 5 minut pred začetkom prakse. Če ste prvič, pridite 15 minut pred začetkom.
 • Za prakso potrebujete udobna športna oblačila, ki vam omogočajo prosto gibanje.
 • Prosimo, da na prakso pridete čisti in da ne uporabljate močnih dišav, ki lahko motijo ostale. Prav tako vam odsvetujemo nošenje nakita.
 • V studiu imate brezplačno na razpolago joga blazine, ki jih po uporabi očistite s čistilom, ki vam je na voljo v studiu.
 • Če ste poškodovani ali imate kakršne koli zdravstvene težave, ki lahko vplivajo na vašo prakso, nas o tem obvestite.
 • Prosimo, da v galerijo ne nosite mobilnih telefonov in tudi v garderobi naj bodo izključeni ali potiho.
 • Prosimo, da upoštevate tišino in pred prakso zmanjšate pogovor kolikor je mogoče.
 • Med prakso vam priporočamo, da ne pijete. V spodnjih prostorih imate pred in po praksi na razpolago čaj in vodo.
 • Priporočljivo je, da vsaj dve uri pred vadbo ne zaužijete hrane.
 • Studio ne odgovarja za vaše osebne predmete.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve